Test

Test je neizostavan dio svakog programa! Početnim testom provjeravamo gdje se nalazimo sa formom a završnim testom vidimo koliko smo zaista napredovali. Test je neophodan jer na osnovu njega radite ciklus zgibova koji odgovara vašoj fizičkoj spremi. Test ćete ponoviti nakon svakoj urađenog ciklusa. Na taj način ćete vidjeti da li ste napredovali i da li ste spremni za sljedeći ciklus ili trebate da ponovite ciklus.

Test

Test je veoma jednostavan a sastoji se u tome da uradite što više zgibova odjednom. Naravno, važno je da zgibovi budu ispravno izvedeni. To znači da nema varanja! Rezultati testa će vam pokazati koji ciklus da radite i vidjećete da li napredujete ili ne.
Nakon što završite ciklus, odmorite najmanje 2 dana prije nego uradite test. Nakon što uradite test, odmorite bar 2 dana prije nego krenete sa novim ciklusom zgibova. Test nemojte nikada raditi odmah nakon ciklusa jer će to biti previše za vaše tijelo! Vaši mišići trebaju da se odmore! Prije testa kao i prije vježbanja obavezno se zagrijte a nakon vježbanja istegnite.

Koje zgibove da brojite? Brojite samo zgibove kod kojih ste uspjeli da vam brada bude iznad šipke! To su korektno napravljeni zgibovi i samo se oni broje!